top of page
  • Jérémy Lebedoff

Al zes jaar elke vrijdag feest in platenwinkel Warrecords: "Ik zie shoppers jaloers kijken hoe hard wij ons hier amuseren"



Warrecords is een doordeweekse Antwerpse platenwinkel die zichzelf op vrijdag overstijgt. Dan trillen de vinyls op de bassen van weer een dj-talent, waar uitbater Warre Geens een toekomst in ziet.


"We hoeven elkaar niet te sturen of te bellen, we weten gewoon dat iedereen hier elke vrijdag is." Glenn is samen met zijn drumcomputer en vriendengroep vaste klant. Vandaag zorgt hij zelf voor de hi-hats en de bassen, maar meestal wil hij dansen en bijpraten met zijn moaten. Hun biertjes hoeven ze niet telkens meteen te betalen. Het volstaat dat ze even turven achter hun naam op het blad dat bij de kassa ligt. Warre vertrouwt hen wel.



De droom van Limburger Warre gaat zijn zevende jaar in. Het krot dat hij omtoverde tot polyvalente dj-nestplaats prikkelt de zintuigen van iedere voorbijganger. Ook de pendelaars of shoppers in de passerende tram kunnen het niet laten om de gabbers aan te staren wanneer de tram vaststaat op de drukke Sint-Katelijnevest. "Die griet vanvoor is zó zuur aan het kijken", zegt een van de dansende dames terwijl ze enthousiast zwaait. Daarna vergeet ze al hobbelend, met de platenwinkel rond haar als decor, weer even de buitenwereld.



"Soms komt hier een vader met zijn gezin voorbij tijdens het shoppen. Ik zie hem dan jaloers kijken hoe hard wij ons hier amuseren." Warre verkoopt niet enkel ruige techno-platen, maar laat ook Mobb Deep toekijken hoe twintig- tot veertigers weer een saaie werk- of schoolweek uit hun systeem stampen. "Wat begon als een platenwinkel, groeide uit tot een echte community." Warre vindt het belangrijk om de jeugd de kans te geven zodat ze hun talent kunnen ontdekken. Vandaag is het Glenn die het hele publiek achter zich heeft, terwijl de passanten zich vergapen aan zijn rauwe muzikale overgave.

Comments


bottom of page